apr - 17 - 2012

Eindelijk mijn site weer online, KPN had mijn  site geblokt ivm veiligheid lek waar hacker makkelijk mijn site konden gebruiken voor andere doeleinden.  Ondertussen is er heel wat gebeurd , zal deze twee weken beknopt  op schrijven. Na redelijk weekend in ziekenhuis mocht ik op  Maandag 2 April eindelijk weer naar huis. Tas met medicijnen mee een hopla in de auto en naar hûs. Ging de eerste dagen redelijk, mijn MS was rustig en mijn rugpijn niet echt goed. Ondanks de rugpijn was ik dol gelukkig dat mijn MS rustig was maar ondertussen begon ik wel te piekeren wat het nou echt was. Was het Hernia, uitstulping  litteken weefsel die de zenuw aangetast had, wist het niet. De paasdagen arriveerden en hoopte deze goed door te komen. De pijn werd weer heviger ondanks de morfine, lyrica, Acoxia en nog een preparaat.

Dinsdag 10 April hebben wij  mijn neuroloog weer gebeld en konden meteen komen, tevens ben ik weer opgenomen en werd er weer een MRI aangevraagd. Ben die middag nog de MRI in geweest en moest wachten op de uitslag. Dacht nog, ze hebben twee MRI’s gemaakt ze zullen nu wel met een duidelijke diagnose komen.

Woensdag 11 april het verlossende woord, geen hernia, waarschijnlijk geen vernauwing, misschien ischias en of toch uitstulping littekenweefsel. Verder nog ingezakte rugwervel door toedoen Osteoporose (in de volksmond “botontkalking). Bij osteoporose is het evenwicht tussen botaanmaak (osteoblasten) en botafbraak (osteoclasten) verstoord. Tuurlijk dat kan er ook nog wel bij… bot-ont-kalking !!! schiet mij nu maar effen naar de maan….ja.  Krijg idee dat mijn rug naar de barrebiesjes is. Tja daar lig je dan weer, een ding weet ik zeker, mijn anesthesioloog gaat mij nog een ruggenprik  (blokkade zenuw) geven, en hoop hiermee de pijn te doen vergeten. Joepie zonder pijn en morfine.

Donderdag 12 April  na een redelijke nacht en snerpende pijn was het wachten op de ruggenprik wanneer deze uitgevoerd kon worden. Gelukkig kon deze middags uitgevoerd worden en was redelijk snel gedaan. Ik moest een paar dagen wachten voor er resultaat optrad. Dat had ik er wel voor over. Heb nog een foto meegekregen waarop je kon zien hoe de naald tussen de wervels de zenuw geblokkeerd had. En of  ik heb het gevoeld hebt, tijdens het penetreren van de naald in mijn rug moest ik aangeven of ik iets voelde en of het de goede zenuw was waar ik de pijn in had. Ze begon met de naald in mijn rug, op een gegeven moment toen ik au zij vroeg ze “is dat de zenuw?”  waarop ik antwoordde ,als de tenen omhoog gaan staan zitten we dan goed? Ja…. dan zitten we goed.. oké en bedankt. De behandeling is verder goed verlopen en hoop op verbetering.

Vrijdag de 13 tiende april mocht ik weer naar huis, ze wilden mij eerst houden daar ik maandag daarop een botscan moest ondergaan vaak op de radiologie.  Maar ik wilde liever naar huis, immers , oost west thuis best. Zo gezegt zo gedaan op naar huis.

Maandag 16 April heb ik een botscan ondergaan, met een lage dosis straling werd de botdichtheid op specifieke risicoplekken onderzocht (heup en rug bij mij). Volgende week krijg ik hier uitslag van de internist. Onderzoek was verder pijnloos.

Dinsdag 17 April ben ik met vrouwtje lief en mijn schoonzus meegegaan om onze voortent aan de caravan te koppelen. Wil graag weer genieten van ons voorseizoen op de camping en hoop dat ik pijn vrij deze mag mee beleven. Deze morgen heb ik niets uit gevoerd, alleen een paar tooien vast gezet. Was blij dat ik kon hangen/zitten, wat een rot pijn weer in mijn been. Bij tuiskomst ben ik meteen weer op bed gaan liggen en heb weer extra morfine genomen. Kan dus echt niet afbouwen met de morfine. De pijn is dan niet te houden, weet dat het eentonig wordt, maar is wel de realiteit.

Wil volgende week mijn neuroloog vragen voor een second-opinion. Ben heb nu zat, heb 5 weken plat gelegen en vol gegeten met pijnstillers een gigantische terugval gehad van mijn MS, twee ruggenprikken, en heb nog geen duidelijke diagnose. Vraag mij af hoelang ik dit nog kan trekken. Tijdens dit schrijven weet ik al niet hoe ik moet zitten echt wat een vervelende rot rugpijn. Ben natuurlijk ook weer bang dat straks mijn MS weer van zich laat horen, weet dat de schade dan anders uit zal pakken dan het drie weken terug het geval was. Maar goed we moeten weer door, ik wacht volgende week maandag af dan heb ik een afspraak heb met mijn neuroloog en dinsdag met de internist over de botscan en de ingezakte wervel. Surprise surprise ……..

To Be Continued….

27 Responses so far.

 1. NoaTweet says:

  He Bikkel,
  Je zit er zwaar tussen zeg! En wat een onzekerheid. Gatversnakkie.
  Neuroloog vragen om second opinion lijkt mij een goed plan. Hoe meer mensen, hoe meer ideeën.
  Sterkte vriend! Fijn dat je site tenminste weer online is.

  • Albert says:

   Hoi vriend, ,idd voorlopig onzekerheid we wachten volgende week af. :D

 2. dea says:

  Sterkte Appie!!Blij dat we weer op je site kunnen zien hoe het je vergaat!!Al word ik er niet echt blij van om je ellende te lezen!!Maar je bent positief !!Dat kun je niet van iedereen zeggen!!

  • Albert says:

   Hoi Dea, je hebt verder ook geen keus dus….gaan we er maar weer voor. ;)

 3. Henk Leu en Alie says:

  Heftig allemaal Appie, hoopje op bettere tiiden jonge. Protte sterkte tawinske.
  Groetsjes en ‘n dikke knuffel.

  • Albert says:

   Tige dank, heb ik wel nodig, hoop binnenkort wat nieuws te kunnen melden. :D

 4. Ronnie en Tinie Pander says:

  Heftig allemaal,
  We zijn blij voor jou dat je site weer in de lucht is…kan je het misschien allemaal wat van je afschrijven Albert. We hopen op betere tijden..voor jou en je gezin..
  groeten en dikke kroep fan us De Panderkus

  • Albert says:

   Hoi Tinie en Ron, jazekers ben ik weer blij met mijn site, verder knokken ons er wel door heen ;) . Mooie keuken trouwens, ziet er toppie joppie uit. :-P groetjes Albert

 5. Ypie says:

  Wel fijn he.. dat we je zo weer kunnen volgen. Kan ik je in elk geval niet wakker maken.. Leafs Ypie

  • Albert says:

   Hoi Yp, idd via web kun je mij niet wakker maken, gelukkig was ik vorige week al wakker. ;)

   Groetnis Albert :D

 6. annatea says:

  Hey Albert,
  Blij om te lezen dat je site weer online is, maar dit zijn wel weer klote berichten om te horen.

  Ik hoop dat voor jou straks de zon weer gaat schijnen, dat je die rotziekte en alle shitdingen er omheen onder controle krijgt en dat je weer een beetje normaal kunt leven zonder die helse pijn. Het maakt mij verdrietig om te lezen wat voor pijn jij hebt.

  Ik vind het zo knap van je dat je toch positief blijft!

  Sterkte man!
  Dikke knuffel van mij.

  • Albert says:

   He zus,

   Heeft even geduurd maar hij is weer online. Hoop dat er verandering in komt blijf hoop houden :D en we gaan er voor. Volgende week gaan we positieve uitslagen halen uit ziekenhuis.

   Groetnis Albert ;)

   • annatea says:

    Dikke knuffel om je te steunen!!

    • Albert says:

     Bedankt hé :)

 7. Tjitske en Jorn says:

  Hoorde net dat je weer in de ether bent. Fijn dat we je weer kunnen volgen. Waren van de week even bij jullie aan de deur, proberen het volgende week weer.

  Liefs

  • Albert says:

   Hai Tjitske, ben hele week thuis geweest hoor, kan wel zijn dat ik op bed lag te slapen. Kom je volgende week even. Maandag en dinsdag ben ik in het ziekenhuis :D

   Zie je wel verschijnen groetjes Albert ;)

 8. Tjitske en Jorn says:

  Dat doen we zeker. En nu je weer online bent blijven we op de hoogte en houden we contact.

  Doe je de groeten aan Aukje, Paul en Jordy.

 9. Bert meriam en kids says:

  He,Appie eindelijk weer online. Kunnen we jouw verhalen weer volgen.Wat een verhalen allemaal. We hopen dat het weer wat beter wordt zodat je samen met je gezin weer naar de camping kunt om je zinnen wat te verzetten. Veel sterkte en gr van ons.

  • Albert says:

   Ja heeft even geduurd maar we zijn er weer. Trouwens top dat jullie mij volgen.
   Groeten Albert :)

 10. Jesper says:

  Hoi oome appie we hebben 2-2 gespeeld maar we staan nog boven aan groetjes jesper

  • Albert says:

   Jullie mogen geen punten meer verspelen Jesper, anders kunnen we het kampioenschap wel vergeten.
   XXX ;)

 11. Wyan says:

  hoi ome appie hoe is het nu met ons allemaal goed.wij hebben ook gevoetbaldt en 1-5 gewonnen we staan misschien weer bovenaan. veel sterkte

  groetjes. wyan :)

  • Albert says:

   Hoi Wyan, hoop dat ik dan wat beter ben, kom ik langs als jullie kampioen worden. XXX:D

 12. Wyan says:

  oke dat is goed doei ome appie

  wyan:)

 13. Jesper says:

  ze waren wel goed hoor

 14. Annamarie says:

  Hallo Albert, lees nu je hele relaas.. wat een toestand allemaal. Een second opinion is een zeer verstandige keuze, misschien moet je daarbij twee artsen inschakelen ipv 1. Ik wens je nogmaals heel veel sterkte want leven met pijn is heel erg zwaar. Ik vind je erg dapper en moedig dat je zoveel energie steekt in het vastleggen van je verhalen op deze site. Zet m op !hartelijke groeten Annamarie van der Bij

  • Albert says:

   Hoi Annamarie, hoop over een half jaar met andere berichten te komen, dit gaat voorlopig nog even door. Maar eens zal de rust wederkeren…..hoop ik. ;)

   Groeten Albert


 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves

Twitter updates

Er zijn momenteel geen Tweets van Albert...
Een foto van mijzelf